\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 55367 Re: Re: Integreren; substitutie of gewoon integreren? Het antwoord bij 1 wordt dan dus: U=2x ò2cosU - sinx . DU/x2 = ò2cosU - sinx . 1/x2 . DU = 2sin2x + cos x . Ln x2 mvg. jefferson jeffer Student hbo - donderdag 24 april 2008 Antwoord Beste Jefferson, Hoe kom je aan die x2? Als u = 2x, dan is du = 2dx. Het is misschien handig de primitieve voor beide termen apart te bepalen. Voor sin(x) heb je immers geen substitutie nodig en het is niet handig om twee variabelen te "mengen" in een integraal... mvg, Tom td donderdag 24 april 2008 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Het antwoord bij 1 wordt dan dus: U=2x ò2cosU - sinx . DU/x2 = ò2cosU - sinx . 1/x2 . DU = 2sin2x + cos x . Ln x2 mvg. jefferson jeffer Student hbo - donderdag 24 april 2008
jeffer Student hbo - donderdag 24 april 2008
Beste Jefferson, Hoe kom je aan die x2? Als u = 2x, dan is du = 2dx. Het is misschien handig de primitieve voor beide termen apart te bepalen. Voor sin(x) heb je immers geen substitutie nodig en het is niet handig om twee variabelen te "mengen" in een integraal... mvg, Tom td donderdag 24 april 2008
td donderdag 24 april 2008
©2001-2024 WisFaq