Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Derdegraadsvergelijking

Kunt u alstublieft deze (2x3-13x2-67x-30=0) derdegraadsvergelijking met de factorstelling oplossen?
Ik snap namelijk niet duidelijk hoe je ermee om moet gaan. Bij voorbaat dank.

laura
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 21 april 2008

Antwoord

Laura,
30/2=15.Mogelijke gehele wortels zijn delers van 15.Kwestie van proberen.
x=-3 voldoet.Dus 2x3-13x2-67x-30=(x+3)(2x2-19x-10).Verder moet het wel lukken.

kn
maandag 21 april 2008

 Re: Derdegraadsvergelijking 

©2001-2024 WisFaq