Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Algebraisch oplossen van een integraalsom

ik weet niet hoe ik deze integraalsommen algebraisch moet oplossen:
van 3ò-1abs(x2-x)dx
Het gaat van -1 tot drie en de integraal van (met absolute waarde) van (x2-x)
En mijn tweede integraalsom is:
1/4pò0(tan(x))dx

thomas
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 19 april 2008

Antwoord

Thomas,
1)|x2-x|=x2-x voor x0 en x1,en|x2-x|=x-x2 voor 0x1.Dus de integraal van -1 naar 3 splitsen in de integraal van -1 naar 0,van 0 naar 1 en van 1 naar 3.
2)òtan(x)dx=òsinx/cosx dx=-ò1/cosx dcosx=-ln|cosx|+C.

kn
zaterdag 19 april 2008

©2001-2024 WisFaq