Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

De afgeleide van de afgeleide

Hallo, ik heb een oefening wiskunde, maar ik kom er maar niet uit :(
Kan iemand mij vertellen wat de afgeleide van de afgeleide van Ö(1/cos2x) is?
Thx !!

Ken Be
3de graad ASO - vrijdag 18 april 2008

Antwoord

Hallo

Schrijf f(x) = Ö(1/cos(2x)) = cos-1/2(2x)

f '(x) = -1/2.cos-3/2(2x).(-sin(2x)).2 =

cos-3/2(2x).sin(2x)

f ''(x) = -3/2.cos-5/2(2x).(-sin(2x)).2.sin(2x) + cos-3/2(2x).cos(2x).2 =

cos-5/2(2x).(3.sin22x + 2. cos22x) =

cos-5/2(2x).(sin22x + 2) =

(sin22x + 2)/cos5/2(2x) =

(sin22x + 2)/Ö(cos5(2x))

LL
zaterdag 19 april 2008

©2001-2024 WisFaq