Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Relatieve extrema oef 50

hallo meneer of mevrouw:
ik heb nog een vraagje:
de opdracht is: Gegeven de familie functies f(x) = x3 +mx2 waarbij m¹0.
Elk van deze functies heeft 2 relatieve extrema waarvan er één zich voordoet bij x = 0. Bepaal een vergelijking van de kromme waarop alle andere extrema liggen.

berekening: ik weet niet hoe ik hier moet beginnen, ik denk van die functie de afgeleide nemen, maar wat kan ik dan verder doen want die m staat er dan nog bij?
heeft u een tip of tips om te weten wat ik ongeveer moet doen om de oefening te starten?
alvast bedankt
groetjes

yann
3de graad ASO - maandag 14 april 2008

Antwoord

Beste Yann,

Je begint inderdaad met het bepalen van de afgeleide. Hiervan zoek je de nulpunten, waarvan je al weet dat x = 0 er altijd een zal zijn. Voor het andere nulpunt kan je m vinden in functie van x vinden, vervang dit in het oorspronkelijk voorschrift van f(x).

mvg,
Tom

td
maandag 14 april 2008

©2001-2024 WisFaq