Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Cirkel Tekenen Met Casio GR (geen gonio functie)

Hallow ik heb een vraagje over cirkel tekenen met een lijn daaronder, met de TI is dit mogelijk maar niet met de casio GR (mijn leraar kent alleen TI dus heb daar geen hulp aan en handleiding casio zegt alleen over gonio parameters en dergelijke zaken of een lijn tekenen die oneindig is..)ik weet me dus echt geen raad..

als een cirkel middenpunt 0,0 heeft en een straal van 5.. met een lijn die 5 hokjes onder de cirkel ligt met een lengte van -5 tot 5 volgens mij was dat het.. dus in ieder geval hoe tekenen in een cirkel met een middenpunt gegeven en een straal met de casio.. dank u zeer vriendelijk voor het beantwoorden

Upaash
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 4 april 2008

Antwoord

Een cirkel met straal 5 en middelpunt O(0,0) heeft x2 + y2 = 52 als vergelijking. Hiervan kun je maken y = √(25 - x2) maar ook
y = -√(25 - x2).
De eerste vergelijking hoort bij de bovenste helft van de cirkel en de tweede bij de onderste helft. Als je deze twee wortelfuncties nu allebei in je functiescherm invoert en de GR laat tekenen, dan zou er een cirkel moeten ontstaan. Meestal komt een cirkel nogal eivormig over op zo'n klein schermpje. Met wat gepriegel met de Zoom-knop kun je het wel mooier maken.

MBL
vrijdag 4 april 2008

©2001-2024 WisFaq