Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Verschuiven en vervormen van sinusgrafieken

Hallo!
Ik werk nu aan een hoofdstuk dat gaat over het verschuiven en vervormen van sinusgrafieken, vergelijkingen daarmee oplossen etc.
Nu moet ik een vraag beantwoorden waar staat:
Geef de amplitude, evenwichtsstand, periode en het beginpunt van deze grafiek: y= -1+ 1,5 cos 3x

De amplitude is 1,5. De evenwichtsstand is -1.
De periode is 2/3ð (ik heb 2ð door 3 gedeeld).
Maar ik begrijp niet wat het beginpunt is?

Ik neem aan dat er geen horizontale verschuiving is, er is wel een verticale verschuiving: de evenwichtsstand.
Dus ik dacht, dan is het (0,-1).
Maar mijn antwoordenboekje vertelt mij dat het (0,1/2) is.

Ik heb maandag een toets & ik zou graag willen weten of ik nu in de war ben, of dat het antwoordenboekje het fout heeft?

Alvast suuperbedankt!

Ashley
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 29 maart 2008

Antwoord

Bedoel je met het beginpunt het punt met x=0?
Dan krijg je voor x=0: -1+1,5·cos(3·0)=-1+1,5·cos(0)=-1+1,5·1=
-1+1,5=0,5

hk
zaterdag 29 maart 2008

©2001-2024 WisFaq