Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Herleiden van goniometrische functies

In mijn wiskundeboek staat het volgende:

cos(1/2p-2t)·sin2t+cos2(p+2t)

Dit is dan als volgt afgeleid:

sin2t·sin2t+(-cos2t)2=sin22t+cos22t=1

Ik snap dan niet hoe ze aan die antwoord komen.

Marie
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 16 maart 2008

Antwoord

Als het alleen de einduitkomst 1 is die je niet doorhebt, dan is het eenvoudig uit te leggen. Ze gebruiken de stelling sin2A + cos2A = 1 die geldt voor elke A. In jouw geval is A = 2t.
Als het probleem in de eerdere stapjes zit, dan helpt het volgende misschien.
Eerst wordt de formule cos(1/2 - A) = sinA gebruikt en daarna nog
cos(p + A) = -cosA.
Helder?

MBL
zondag 16 maart 2008

©2001-2024 WisFaq