\require{AMSmath} Goniometrische vergelijking Wie kan deze gelijkheid aantonen voor mij. Ik slaag er niet in.tan(3a) - tan(2a) - tan(a) = tan(3a)·tan(2a)·tan(a)Alvast bedanktOVO OVO 3de graad ASO - donderdag 13 maart 2008 Antwoord Dag "OVO",Gebruik de som/verschil formules:Daaruit volgt:{tan(3a)-tan(a)}/{1+tan(3a)tan(a)}=tan(3a-a)=tan(2a)En dan: tan(3a)-tan(a)=tan(2a)·{1+tan(3a)·tan(a)}Nog even haakjes wegwerken en links en rechts tan(2a) aftrekken....Lukt dat?Succes,Lieke. ldr donderdag 13 maart 2008 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Wie kan deze gelijkheid aantonen voor mij. Ik slaag er niet in.tan(3a) - tan(2a) - tan(a) = tan(3a)·tan(2a)·tan(a)Alvast bedanktOVO OVO 3de graad ASO - donderdag 13 maart 2008
OVO 3de graad ASO - donderdag 13 maart 2008
Dag "OVO",Gebruik de som/verschil formules:Daaruit volgt:{tan(3a)-tan(a)}/{1+tan(3a)tan(a)}=tan(3a-a)=tan(2a)En dan: tan(3a)-tan(a)=tan(2a)·{1+tan(3a)·tan(a)}Nog even haakjes wegwerken en links en rechts tan(2a) aftrekken....Lukt dat?Succes,Lieke. ldr donderdag 13 maart 2008
ldr donderdag 13 maart 2008
©2001-2024 WisFaq