Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integreren van een atan en asin functie

Wij moeten inderdaad de integraal berekenen van een asinx en atanx, en hebben reeds vele substitutiemethodes gezien, kan je mij op weg helpen om hieraan te beginnen? Dank

Vannes
3de graad ASO - donderdag 13 maart 2008

Antwoord

Denk ook eens aan partieel primitiveren:
$\int{}$f'g=fg-$\int{}$fg'
In dit speciale geval:
f'=1, g=asin of g=atan.

hk
donderdag 13 maart 2008

©2001-2024 WisFaq