Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Meeh-coëfficiënt 2

Elk dier heeft een andere Meeh-coëfficiënt. Heeft deze Meeh-coëfficiënt verband met bijv. de grootte van het dier of iets dergelijks? Oftewel: is er een verband tussen dieren en de grootte van de Meeh-coëfficiënt?

Marlee
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 11 maart 2008

Antwoord

Beste Marleen,
De Meeh coefficient: M=H/g^(2/3)
M=Meeh-coefficient, H=huidoppervlak en g=gewicht.

Als je nu twee dieren vergelijkt die even zwaar zijn, dan blijkt M groter naarmate H groter. Een dier met een relatief groot huidoppervalk zal dus een grotere M hebben.
Bijv. veel uitsteeksels. Zo zal een giraffe een grotere M hebben dan een nijlpaard ofzo.
Een bol heeft een kleinere M dan een lange lat die even zwaar is.
In onderstaande link zijn berekeningen uitgevoerd voor enkele meetkundige figuren. Bekijk dat maar eens.

Meeh - coefficient

Hoop je hiermee voldoende te hebben geholpen,
Lieke.

ldr
dinsdag 11 maart 2008

©2001-2024 WisFaq