Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking loodlijn van twee kruisende rechten zoeken

een rechte a heeft als vergelijking (x-1)/3=(y-4)/4=z+2
een rechte b heeft als vergelijking (x,y,z)=(6,-1,2)+r.(3,-2,-2)

Wat is de vergelijking van de gemeenschappelijke loodlijn m?

freddy
3de graad ASO - donderdag 6 maart 2008

Antwoord

Dag Freddy,

Het zou alsvolgt kunnen:
* Eerst de richtingsvector bepaleing. Die staat loodrecht op de richtingsvectoren van a en b.
* Vervolgens moet je nog een punt hebben. Dat kan bij voorbeeld door het vlak te maken waar zowel b als de loodlijn in liggen (gewoon de nieuwe richtingsvector toevoegen aan de vgl van b). Als je dat vlak met a snijdt heb je je punt.

Lukt het zo? Groet. Oscar

os
vrijdag 7 maart 2008

©2001-2025 WisFaq