Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Continuïteit van een functie f over een gesloten interval

hoi nog een vraagje van opdracht 61)
gegeven is de functie f waarvoor geldt:

f(x) = ax2 + 2ax +a +1 als -3$\leq$x$\leq$1
f(x) = √(-x2+6x-5) als 1$<$x$\leq$5
f(x) = 3sin[$\pi$/4(x+b)] als 5$<$x$\leq$9

1) bepaal a en b zodat f continu is over het interval [-3;9]
2) teken de grafiek van f

hoe kan ik a en b bepalen, hoe doe je dat eigenlijk? ik snap het niet zo goed, kunt u het soms eens uitleggen OF/EN me op weg helpen als het kan?
alvast bedankt voor alles
groetjes

yann
3de graad ASO - zondag 2 maart 2008

Antwoord

Continu wil zeggen dat de grafiek 'mooi doorloopt' of nog 'slordiger': je moet de grafiek kunnen tekenen van links naar rechts zonder je potlood van 't papier te halen!

Wiskundig gezien moet hier gelden:

q54637img1.gif

Hetzelfde kan je doen voor f(5). Probeer 't maar 's!

WvR
zondag 2 maart 2008

©2001-2024 WisFaq