Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Spelautomaat

De winstkans bij een spelautomaat is 5%. Iemand speelt 500 keer. Wat is de kans dat de speler 30 keer wint?. Gebruik de normale benadering van de binomiale verdeling.

Als je 5% winstkans hebt dan kun je toch maar 25x winnen als je 500 keer speelt?
Dus dan heb je dus 0% kans dat je 30 keer wint of zie ik dat verkeerd.
En hoe moet ik de binomiale verdeling dan gebruiken ?

jan
Student hbo - zaterdag 1 maart 2008

Antwoord

Je kunt best 30 keer winnen. Waarom niet? Je kan met 10 munten ook wel 10 keer kop gooien. De kans is niet erg groot, dat wel... maar 't kan wel. Zo ook hier. Het is een binomiaal kansprobleem met:

X:aantal keren winnen
p=0,05
n=500
Gevraagd: P(X=30)
De kans is dus ongeveer 0,0456

Je kunt de kans ook wel benaderen met de normale verdeling maar 'echt' een logische stap is dat niet... Weet je zeker dat het wel de bedoeling is?

WvR
zaterdag 1 maart 2008

©2001-2024 WisFaq