Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Inhoud berekenen na omwenteling

Bereken de inhoud die ontstaat door de ellips te wentelen met x gelegen tussen 0 en p . Vergelijking ellips:
(x/a)2+(y/b)2=1 ;
Zelfde vraag voor kromme met impliciete vergelijking: x2-y2=x4 ;

Ik weet wel hoe het moet, maar loop altijd vast bij de uitwerking;

bij voorbaat dank;

Tom
3de graad ASO - zondag 24 februari 2008

Antwoord

Hallo

De integraal I = p.òy2.dx is hier inderdaad doodsimpel op te lossen.
Ik vermoed dat je in de war zit met de grenzen.
Voor de ellips zijn die x=-a en x=a. Of je neemt tweemaal de inhoud tussen x=0 en x=a
Voor de tweede functie zoek je de grenzen door y=0 te stellen.

Lukt het zo?

LL
zondag 24 februari 2008

©2001-2024 WisFaq