Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoe groot is de kans op afkeuring?

Uit een partij van 100 producten waarvan er twee defect zijn, neemt men een aselecte steekproef van vier exemplaren zonder teruglegging. de partij wordt afgekeurd als er één of meer defecten in de steekproef zitten.
Hoe groot is de kans op afkeuring?

jellie
Student hbo - woensdag 6 februari 2008

Antwoord

Lijkt me een typisch voorbeeld van een binomiaal kansprobleem.

X:aantal defect
p=0.02
n=4
X~Binomiaal verdeeld
Gevraagd: P(X1)

P(X1)=1-P(X=0)=0.0776

WvR
woensdag 6 februari 2008

©2001-2024 WisFaq