Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 54247 

Re: Differentiaalvergelijking oplossen

Volgens mij kan je dy/dx=(x2+6x+9)/(2y(x-3)) schrijven als ((x-3)(x-3)/(2y(x-3)) dan kan je (x-3) wegstrepen en dan krijg je dus dy/dx=(x-3)/2y dan is 2y·dy=(x-3)·dx vervolgens y·dy=0,5(x-3)·dx=(0,5x-1,5)·dx dan neem je de primitieve dat is 0,5y2=0,25x2-1,5x daarna komt y2=2(0,25x2-1,5x)=0,5x2-3x ® y=Ö(0,25x2-1,5x) dat is dan mn uitkomst

Savine
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 6 februari 2008

Antwoord

Volgens mij is x2+6x+9 gelijk aan (x+3)(x+3) en niet (x-3)(x-3).
Verder moet je nog steeds iets met die c.... en het kan ook -Ö zijn...

hk
woensdag 6 februari 2008

©2001-2024 WisFaq