Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Cyclometrische vergelijkingen (2)

hoi heb nog een vraagje
dit is gegeven:
f(x) = cos (2Bgcos x)
a) bepaal domein en bereik van f
zou het kunnen dat deze uitkomst: dom f(x) = [-1;1]
en heb bereik f(x) = [-1;1]
b) schrijf f(x) als een veeltermfunctie
ik heb als oplossing 2x2-1 maar ben niet zeker kan dit juist zijn

alvast bedankt

yan
3de graad ASO - zaterdag 2 februari 2008

Antwoord

Hoi yannick.

Je domein en bereik van deze functie kloppen alvast.

Alleen je veeltermfunctie is nog niet volledig. De Bgcos bestaat immers enkel als xÎ[-1,1]. Voor de rest is alles correct.

Kevin
zaterdag 2 februari 2008

©2001-2024 WisFaq