Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Tabellen maken bij casio CFX9850GC PLUS

'Hiernaast staat een deel van de tabel van de cumulatieve verdeling van stochast L. Maak een tabel van de cumulatieve verdeling van L voor L=0, L=1 t/m L=22'.

Hoe in vredesnaam moet ik van een cumulatieve verdeling een tabel maken op een grafische rekenmachine? (dit gaat over werken met de normale verdeling)

Gena
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 31 januari 2008

Antwoord

Helemaal duidelijk is dit allemaal niet, maar een lijstje met 'gewone' frequenties in een lijstje met de somfrequentie zetten gaat zo:

Kies voor STAT uit het hoofdmenu:

q54170img1.gif

Zet in List 1 en List 2 vervolgende de waarde en de frequentie:

q54170img2.gif

Ga vervolgens op List 3 staan:

q54170img3.gif

Met OPTN kan je dan LIST vinden:

q54170img4.gif

..en kies voor Cuml:

q54170img5.gif

..en dan List 1:

q54170img6.gif

Ze krijgt dan de somfrequentie in List 3:

q54170img7.gif

Hopelijk helpt dat...

P.S.
Misschien kan je een voorbeeld geven van het soort opgave dat je wilt maken?

WvR
vrijdag 1 februari 2008

©2001-2024 WisFaq