Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Gevorderde goniometrische vergelijkingen

Hoi iedereen, kan iemand me helpen bij deze oefening? Ik heb al erg veel, zal zetten wat ik al heb. Alle hulp wordt ten zeerste geapprecieerd.

Oefening: 2cos 6x = 2(Ö3+Ö2)cos3x - Ö6 - 2

Wat ik al heb:

Stel cos 3x = q

= 2(2q2-1) = 2(Ö3+Ö2)q - Ö6 - 2
= 4q2 - 2 = 2(Ö3+Ö2)q - Ö6 - 2
= 4q2 = 2(Ö3+Ö2)q - Ö6
= 4q2-2(Ö3+Ö2)ÖÖ)q-Ö6 = 0
D = b2-4ac = [2(Ö3+Ö2)]2 - 4.4.(-Ö6)
= D = 20+24Ö6

= q1 = [2(Ö3+Ö2) + 20+24Ö]/ 8
= q1 = 2(Ö3+Ö2) + 20 + 3Ö6
= q1 = 2Ö3 + 2Ö2 + 3Ö6 + 20

= q2 = 2Ö3+2Ö2-20-3Ö6

1) q1 = cos 3x
= 2Ö3 + 2Ö2 + 3Ö6 + 20 = cos 3x
(hier zit ik vast)

2) q2 = cos 3x
= 2Ö3+2Ö2-20-3Ö6
(hier dus ook)

Alvast bedankt!

Mephi
3de graad ASO - donderdag 31 januari 2008

Antwoord

Mephi,
In de vierde regel van boven staat -Ö6,moet zijn +Ö6.Verdermoet je ook nemen ÖD.Als je alles nu goed uitwerkt vind je
q1=1/4(Ö3+Ö2+Ö(5-2Ö6))=1/2Ö3.

kn
donderdag 31 januari 2008

©2001-2024 WisFaq