\require{AMSmath} Bewijs toegevoegde complexe getallen Bewijs dat twee niet-reële complexe getallen toegevoegde complexe getallen zijn als en slechts als hun som en hun product reële getallen zijn. Ik zou niet weten hoe er aan te beginnen. Dries 3de graad ASO - zondag 27 januari 2008 Antwoord Om te beginnen: het is een 'dan en slechts dan' dus je moet twee dingen bewijzen:1. Uit gegeven a+bi en a-bi volgt: som en product zijn reële getallen2. Uit gegeven a+bi en c+di (met som en product reëel) volgt: a=c en b=-d.Zoiets... WvR zondag 27 januari 2008 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Bewijs dat twee niet-reële complexe getallen toegevoegde complexe getallen zijn als en slechts als hun som en hun product reële getallen zijn. Ik zou niet weten hoe er aan te beginnen. Dries 3de graad ASO - zondag 27 januari 2008
Dries 3de graad ASO - zondag 27 januari 2008
Om te beginnen: het is een 'dan en slechts dan' dus je moet twee dingen bewijzen:1. Uit gegeven a+bi en a-bi volgt: som en product zijn reële getallen2. Uit gegeven a+bi en c+di (met som en product reëel) volgt: a=c en b=-d.Zoiets... WvR zondag 27 januari 2008
WvR zondag 27 januari 2008
©2001-2024 WisFaq