Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Ouderdom

Hallo Wisfaq,

Iemand stelt mevolgend probleembje...
Vader is 34 jaar ouder dan zijn zoon en de ouderdom van Vader is 2/7 van die van de zoon ...
Berken beide leeftijden.
Het antwoord zou 63 en 27 jaar moeten zijn.
Volgens mij moet dat tweede gegeven zijn:
Vader's ouderdom is 7/2 van die van de zoon, dus 3,5 de leeftijd van de zoon...
Ik reken :
V=Z+34 (1)
V=7/2Z (2)

(2) in (1) geeft:
7/2Z=Z+34 en ook
7Z-2Z=68
zodat Z=13,6 en V= 13,6+34=47,6
ANTYWOORD: Vader is 47,6 jaar en de zoon 13,6 jaar

Is er iets mis aan mijn redenering ??
Groeten,
Rik

Rik Le
Ouder - vrijdag 25 januari 2008

Antwoord

In ieder geval kan het gegeven antwoord niet kloppen aangezien 63-27=36.
Ook geldt 63/27=7/3 en geen 7/2.
Of 't antwoorden boekje is fout of er stond wat anders in de opgave.

hk
vrijdag 25 januari 2008

©2001-2024 WisFaq