Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wel of niet continu? (2)

Hallo,
f : x -  x2 -4x +3
---------
|x|- 2
Ik moet weten of het continu voor alle x € R. Ik heb er over onderzoek gedaan, maar nog steeds kan ik het niet oplossen zou je alsjeblieft kunnen helpen?

Richar
Student hbo - woensdag 23 januari 2008

Antwoord

Er zullen wel problemen ontstaan bij x=-2 en x=2. Je kunt laten zien dat de linker- en rechter limiet in beide gevallen ongelijk zijn aan elkaar, dus niet continu in x=-2 en x=2.

Bij Wel of niet continu? heb je dat 'probleem' niet omdat je 'heel toevallig' een gemeenschappelijk factor in teller en noemer kunt wegdelen.

WvR
donderdag 24 januari 2008

©2001-2024 WisFaq