Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integraal met wortel

Bij deze heb ik ook wat last:
ò(Ö(4-x)/x)
Ik dacht aan volgende substitutie: t=Ö(4-x) en dan krijg ik: 4-t2=x
dx= -2tdt. De integraal wordt dan:
ò(-2t2/4-t2).
Maar hier geraak ik dan niet verder;

Tom
3de graad ASO - woensdag 23 januari 2008

Antwoord

Tom,
De start is goed.Nu is -t2/(4-t2)=(4-t2-4)/(4-t2)=1-4/(4-t2) en
1/(4-t2)= 1/4(1/(2-t)+1/(2+t)).

kn
woensdag 23 januari 2008

©2001-2024 WisFaq