Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Poissonverdeling

beste lezer,
ik ben bezig met vragen over de poisson verdeling. nu wordt mij constand gevraagd wat de verwachtingswaarde is. nergens in mijn boek wordt dat uitgelegd. kunnen jullie mij helpen?

vraag:
het aantal schepen k per dag dat in een haven binnenkomt is poisson verdeeld met mu=2.5 de haven kan max vier schepen per dag binnen laten.
Wat is het verwachte aantal schepen wat per dag niet kan worden binnengelaten?

groeten Jozefien

Jozefi
Student hbo - maandag 21 januari 2008

Antwoord

Josefien,
Als K een Poisson verdeling bezit met parameter m,dan is
E{K}=åkmk/k!e-m, k looptvan 0 naar oneidig,=m.Zij X =het aantal schepen dat niet binnengelaten wordt.Dan is X=0 als K4 en
X=K-4 als K5.Nu kun je E(X) uitrekenen.

kn
maandag 21 januari 2008

©2001-2025 WisFaq