\require{AMSmath} Integraal met wortelvorm Ik heb hier een paar integralen, waar ik wat hulp bij nodig heb: a)ò12/(Ö5-3x2) dx b)òdx/(Ö2x2+3) c)òdx/(Ö2x-x2) bij voorbaat dank; Tom 3de graad ASO - dinsdag 15 januari 2008 Antwoord Dag Tom, Je gebruikt (neem ik aan) òdx/(a-bx) = ln|a-bx|/b Maar, hier werkt dat niet omdat er een kwadraat in de noemer staat. Dat los je op door hem te splitsen in twee breuken. Een voorbeeld: 1/(2-5x2) = 1/(Ö2-Ö5x)(Ö2+Ö5x) = ( 1/(Ö2-Ö5x) - 1/(Ö2+Ö5x) ) / (2Ö2) jouw breuken gaan net zo. succes. oscar os dinsdag 15 januari 2008 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb hier een paar integralen, waar ik wat hulp bij nodig heb: a)ò12/(Ö5-3x2) dx b)òdx/(Ö2x2+3) c)òdx/(Ö2x-x2) bij voorbaat dank; Tom 3de graad ASO - dinsdag 15 januari 2008
Tom 3de graad ASO - dinsdag 15 januari 2008
Dag Tom, Je gebruikt (neem ik aan) òdx/(a-bx) = ln|a-bx|/b Maar, hier werkt dat niet omdat er een kwadraat in de noemer staat. Dat los je op door hem te splitsen in twee breuken. Een voorbeeld: 1/(2-5x2) = 1/(Ö2-Ö5x)(Ö2+Ö5x) = ( 1/(Ö2-Ö5x) - 1/(Ö2+Ö5x) ) / (2Ö2) jouw breuken gaan net zo. succes. oscar os dinsdag 15 januari 2008
os dinsdag 15 januari 2008
©2001-2024 WisFaq