Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bereken onbepaalde integraal

Graag wat hulp bij het bereken van volgende onbepaalde integralen:

ò(5dx / x2·3Ö(2x))
ò cotg2x dx

mvg

sarabr
Student Hoger Onderwijs België - maandag 14 januari 2008

Antwoord

Beste Sara,

Voor de eerste opgave, in de noemer:

x2.3Ö(2x) = x2.3Ö2.3Öx = 3Ö2.x2.x1/3

De constante 3Ö2 kan, net zoals de 5 in de teller, voor de integraal gebracht worden. Met rekenregels van machten kan je de twee factoren in de noemer nu schrijven als één macht van x.

Voor de tweede opgave, herschrijf:

cot2x = cos2x/sin2x = (1-sin2x)/sin2x = 1/sin2x - 1

Lukt het zo?

mvg,
Tom

td
dinsdag 15 januari 2008

©2001-2024 WisFaq