Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Partiële integratie

Ik heb nog een integraal waar ik niet onmiddellijk een uitweg vind. M.b. de volgende:
òsin(Öx) dx
Ik dacht wortel x te substitueren, maar dit levert mij geen resultaat, graag wat hulp;

Tom
3de graad ASO - zondag 13 januari 2008

Antwoord

je hebt anders toch gelijk. als je y=Öx substitueert dan krijg je
dx = 2 y dy. Dit geeft

òsin(Öx) dx = 2òy*sin(y) dy

Dit kunnen we nu verder oplossen met partiële integratie

= -2y*cos(y) + 2òcos(y) dy = 2 sin(y) - 2 y*cos(y)
= 2 sin (Öx) - 2*(Öx)*cos(Öx)

FvS
zondag 13 januari 2008

©2001-2025 WisFaq