To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Periode van een goniometrische functie bepalen

Ik weet hoe je de periode zoekt van bijvoorbeeld y=sin(2x), maar wat gebeurt er als je bv een fuctie hebt: y=3sin(4x).cos(6x) of y=4cos2(3x)-sin(4x). Mijn vraag is: wat moet je doen als je een vermenigvuldiging of optelling/aftrekking hebt? Zijn hier regels of formulles voor?
Alvast bedankt!

Van In
Student universiteit België - vrijdag 11 januari 2008

Antwoord

Beste Carole,

Zoals je zelf terecht opmerkt zul je deze uitdrukkingen eerst moeten omschrijven naar een enkele sinus. Daar zijn veel regels voor, allemaal gebaseerd op de somformules sin(a+b)=sin(a)cos(b)+cos(a)sin(b), etc. Je vindt ze overal. Zelfs in het Nederlands. Kijk bij voorbeeld eens op de Wikipedia bij goniometrie.

Als je er niet uitkomt hoor ik het wel. Groet. Oscar

os
vrijdag 11 januari 2008

©2001-2025 WisFaq