\require{AMSmath} Differentiaalvergelijkingen hallo,ik heb geprobeerd de volgende differentiaalvergelijking:dx/dt -x = 5sin(3t)op te lossen maar het lukt me niet...alvast bedankt! sofie Student Hoger Onderwijs België - maandag 17 december 2007 Antwoord Sofie, Eerst oplossen:dx/dt-x(t)=0. Dit geeft:x(t)=Aet.Voor particuliere oplossing probeer: X(t)=Asin(3t)+Bcos(3t). Dat moet wel lukken. kn maandag 17 december 2007 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
hallo,ik heb geprobeerd de volgende differentiaalvergelijking:dx/dt -x = 5sin(3t)op te lossen maar het lukt me niet...alvast bedankt! sofie Student Hoger Onderwijs België - maandag 17 december 2007
sofie Student Hoger Onderwijs België - maandag 17 december 2007
Sofie, Eerst oplossen:dx/dt-x(t)=0. Dit geeft:x(t)=Aet.Voor particuliere oplossing probeer: X(t)=Asin(3t)+Bcos(3t). Dat moet wel lukken. kn maandag 17 december 2007
kn maandag 17 december 2007
©2001-2024 WisFaq