Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Variabelen vrijmaken uit een formule

ik wil graag de volgende formule uitwerken
A=B*C / (D)2
B=?
C=?
D=?
DUS A = B MAAL C GEDEELD DOOR D IN KWADRAAT
dus met welke formule vind ik B , C en D

alvast bedankt !!

koster
Leerling mbo - woensdag 12 december 2007

Antwoord

Schrijf eerst eens die breukstreep weg dan krijg je bc=ad2
Dus
b=ad2/c
c=ad2/b
d2=bc/a, dus d=+/-Ö(bc/a)

hk
woensdag 12 december 2007

©2001-2024 WisFaq