Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Poezen

Hallo Wisfaq,
Iemand stuurt mij volgend probleempje.

In ee rijdende bus zitten 7 kinderen. Ieder kind heeft 7 rugzakken bij. In iedere rugzak zitten 7 poezen die, op hun beurt, ook nog eens ieder 7 kleintjes hebben.
Hoeveel benen en pootjes zitten er samen in de bus?

Ik redeneer zo:
16 benen ( chauffeur (!) en 7 kinderen)
7·7 rugzakken= 49
49·7 poezen =343
343 poezen hebben ieder 7 kleintjes
343·7=2401 poezen alles samen
2401·4 : 9604 pootjes
Samengeteld is dat dan toch 9620 (poten en benen inbegrepen (9604+16=9620)
De modeloplossing geeft 10.992 benen en poten aan...
Wat is nu correct of zie ik iets over het hoofd ?
Vriendelijke groeten,

Rik Le
Iets anders - dinsdag 11 december 2007

Antwoord

Beste Rik,
JA, je bent de grote poezen vergeten!

ldr
dinsdag 11 december 2007

©2001-2024 WisFaq