Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Opstellen van de vergelijking parabool

Geef de vergelijking van de parabool met als top T(2,-6) en er zijn geen snijpunten met x-as en de parabool is congruent met grafiek f(x)=2x2-3x+1

bram
2de graad ASO - zondag 25 november 2007

Antwoord

Op deze manier is het moeilijk in te schatten wat precies nu eigenlijk de vraag is. Maar vooruit: eerst maar 's een tekening:

q53197img1.gif

Door translatie over een vector kan je wel zorgen dat de parabool als top (2,-6) krijgt. Daarna nog even spiegelen in de lijn y=-6 en dan ben je er wel. Misschien is het handig de vergelijking van de parabool te schrijven als y=a(x-p)2+q.

WvR
zondag 25 november 2007

 Re: Opstellen van de vergelijking parabool 

©2001-2024 WisFaq