Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Impliciet afleiden

Hallo, het volgende moet ik twee maal afleiding:
xy +1 = y3
eerste maal afeiden geeft: y+xy'=3y2y' dit begrijp ik maar de tweede afgeleiden zou moeten het volgende zijn:
y' +y'+xy''=6yy'2+3y2y''
hoe komt men aan die 6yy'2?? dit begrijp ik niet

dries
Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 23 november 2007

Antwoord

Dries,
(3y2)'=6yy'.

kn
vrijdag 23 november 2007

©2001-2024 WisFaq