Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 53061 

Re: Logaritmische vergelijking

Beste Idr,
De opgave is echter5^(1/x+2)=4^(3x+2).Mijn excuses.
1/x((log(5))-3xlog(4)=2log(4)-2log(5) links en rechts vermenigvuldigen met x.
0.6989-1.8061x2+0.1938x=0 is dit juist ?Kun je dit concreet uitwerken aub ? Kan dit niet eenvoudiger ?
Alvast bedankt. Vriendelijke groeten.

Veter
Leerling mbo - zondag 18 november 2007

Antwoord

Beste Veter,
Het klopt.
Ik neem toch wel aan dat je een kwadratische vergelijking kan oplossen!
Zoniet, zoek dan eens op deze site.
En nogmaals, vul de juiste opleiding in, dan weten wij op welk niveau we antwoord moeten geven!

ldr
maandag 19 november 2007

©2001-2025 WisFaq