Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formule voor het gemiddelde uitrekenen van standaarddeviatie

Ik heb gegeven pakken suiker 1000g E. Dit betekent dat er niet meer dan 5% van die pakken minder dan 1000g mag bevatten. Gewichten zijn normaal verdeeld en hebben een standaarddeviatie van 12 gram. Nu moet ik het gemiddelde bereken.

Ik ken een formule met z=(x-u)/q. Ik zat te denken aan z=5-?/12 maar hier loop ik dus vast. Is er een andere formule of pak ik het gewoon verkeerd aan?

brouwe
Leerling mbo - zondag 11 november 2007

Antwoord

Het idee is prima. De vraag is: welke z-waarde hoort er bij 5%?

Antwoord: z=-1.645
Tip: invNORM(0.05,0,1)

Er moet gelden:

q52981img1.gif

Zou dat zo lukken?

WvR
zondag 11 november 2007

 Re: Formule voor het gemiddelde uitrekenen van standaarddeviatie 

©2001-2024 WisFaq