\require{AMSmath} In een vaas kans op verdeling In een vaas zitten 9 ballen: 3 zwarte, 3 rode en 3 gele. Men trekt er na elkaar 5 uit. Wat is de kans dat men zwart-geel-rood in die volgorde trekt? Tom 3de graad ASO - vrijdag 2 november 2007 Antwoord Dat kan bij 't trekken van 5 ballen op 3 manieren: ZGR-- -ZGR- --ZGR De andere ballen doen er dan niet toe... Ik neem maar even aan dat het zonder terugleggen is. P(ZGR--)=3/9·3/8·3/7 De andere twee net zo... Dus: P(zwart-geel-rood)=3·3/9·3/8·3/7 Spelregels al gelezen? WvR vrijdag 2 november 2007 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
In een vaas zitten 9 ballen: 3 zwarte, 3 rode en 3 gele. Men trekt er na elkaar 5 uit. Wat is de kans dat men zwart-geel-rood in die volgorde trekt? Tom 3de graad ASO - vrijdag 2 november 2007
Tom 3de graad ASO - vrijdag 2 november 2007
Dat kan bij 't trekken van 5 ballen op 3 manieren: ZGR-- -ZGR- --ZGR De andere ballen doen er dan niet toe... Ik neem maar even aan dat het zonder terugleggen is. P(ZGR--)=3/9·3/8·3/7 De andere twee net zo... Dus: P(zwart-geel-rood)=3·3/9·3/8·3/7 Spelregels al gelezen? WvR vrijdag 2 november 2007
WvR vrijdag 2 november 2007
©2001-2024 WisFaq