Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Tweede afgeleide is nul en het teken verspringt niet

Bv f(x)=x4+4x3+6x2
de tweede afgeleide is 0 voor x=1
Echter het teken is hetzelfde voor en na x=1
Dus... geen buigpunt. Wat gebeurt er daar dan wel? Hoe moet ik dat verwoorden?

Jan
3de graad ASO - vrijdag 19 oktober 2007

Antwoord

Beste Jan,

Je bedoelt wellicht x = -1 in plaats van x = 1. De tweede afgeleide is een (dal)parabool die raakt aan de x-as in x = -1. De tweede afgeleide is dus nooit negatief, maar wordt even 0 in x = -1. Er is daar geen tekenwisseling, dus inderdaad geen buigpunt. Verder gebeurt daar 'niets'...

mvg,
Tom

td
vrijdag 19 oktober 2007

 Re: Tweede afgeleide is nul en het teken verspringt niet 

©2001-2024 WisFaq