Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oefening komt niet uit

Ik moet nagaan of de functie een oplossing is van de differentiaalvergelijking, ik krijg volgende gegevens
y=1/2x^(-1/2)sin(x) en x2y''=-xy'

ik heb voordien ook al een vraag gesteld op dit forum, met de hulp verkregen kwam ik tot een goede oplossing,ik heb terug op dezelfde manier gewerkt en na wat schrap werk kwam ik tot volgende uitkomst:
3/8x^(-1/2)-1/2x^(1/2)=1/4x^(-1/2)
wil dit dan zeggen dat de functie geen oplossing is van de differentiaalvergelijking?

al vast bedankt

Andy
Student Hoger Onderwijs België - donderdag 4 oktober 2007

Antwoord

Ik heb het eens met een wiskundeprogramma gecontroleerd, en inderdaad het komt niet uit. Dus als de vraag is "ga na of deze functie een oplossing is", dan is het antwoord: nope.

Of je afleidingen correct waren kan ik zo direct niet zeggen, ik vind het wat raar dat er geen sinussen of cosinussen meer in staan, maar je conclusie is in elk geval goed: de functie is geen oplossing van de diffvgl.

Christophe
donderdag 4 oktober 2007

©2001-2024 WisFaq