Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hyperbolische functies

Hey

ik moet bewijzen dat sinh(Argth x)= x/[1-x2]
het probleem is dat ik niet weet hoe ik moet beginnen
zouden jullie kunnen helpen?

dank bij voorbaat
koen

koen
3de graad ASO - maandag 1 oktober 2007

Antwoord

Dag Koen,

Probeer het alsvolgt. Neem y = argth(x) dus: x = tanh(y). Vul dat in de rechter uitdrukking in. Die moet dan een stuk eenvoudiger worden. Daar heb je wel de eigenschappen van sinh() en cosh() voor nodig.

Groet. Oscar

os
maandag 1 oktober 2007

©2001-2024 WisFaq