Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integralen, ondersom met Ti-83 plus bereken

hoi,

Ik versta alles van integralen(het begin toch), maar het lukt mij niet meer om dit met de GRM op te lossen, kun je dat aub rap eens uitleggen? Met bv. deze oefening;

f(x)=x2-2x in (1,3) met s8 of S8....

thnx

albex
3de graad ASO - woensdag 26 september 2007

Antwoord

Beste Albex,

Zoals meestal zijn er meerdere mogelijkheden.
1) Je kan de grafiek plotten en dan met 2nd TRACE (= CALC) kies 7 (òf(x)dx).
Hij vraagt dan om Lower Limit (x=1) ENTER Upper Limit (x=3).
Het bedoelde oppervlak wordt gearceerd en het resultaat (2/3) staat op je scherm.

2)MATH 9 (fnInt)x^2-2x,x1,3) geeft ook netjes 0.666666=2/3

Alles wordt goed uitgelegd op o.a. onderstaande sites:

ldr
woensdag 26 september 2007

©2001-2024 WisFaq