Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Functies

bij de functie p(x)=x2 wil ik de vergelijking p(x)=1 oplossen.
Bij de grafiek leg ik langs een liniaal de horizontale lijn
y=1

welke oplossingen vind ik voor vergelijking x2 = 1?

en welke voor x3=1
en welke voor x4= 1

hoevvel oplossingen heeft de vergelijking x3=100

en hoeveel x10=100

ik heb de parabolen getekend, en dacht bij x2=1 oplossing 1 en dus 1 oplossing

maar die anderen snap ik nu niet

Anouar
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - maandag 17 september 2007

Antwoord

f(x)=x2 levert een parabool op die bij twee waarden voor x op hoogte 1 komt (namelijk x=1 en x=-1). Dat zijn er dus twee oplossingen. De g(x)=x3 grafiek zou je ook eens moeten tekenen. Wellicht zie je dan wat er aan de hand is.

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
maandag 17 september 2007

©2001-2024 WisFaq