\require{AMSmath} Bepaal a en b De veelterm 2x3 + x2 + ax +b geeft bij deling door x2-1 de rest 3x + 5. Bepaal a en b. Ik weet dat de uitkomst a=1 en b=4 maar weet niet eens hoe ik aan dit moet beginnen. sema 2de graad ASO - zondag 16 september 2007 Antwoord Ik ga de deling gewoon eens doen:x2-1/2x3+x2+ax+b\2x+1 2x3-2x ------ - x2+2x+ax+b x2-1 ---- - 2x+ax+b+1Dit laatste moet gelijk zijn aan 3x+5:a=1b=4Opgelost... WvR zondag 16 september 2007 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
De veelterm 2x3 + x2 + ax +b geeft bij deling door x2-1 de rest 3x + 5. Bepaal a en b. Ik weet dat de uitkomst a=1 en b=4 maar weet niet eens hoe ik aan dit moet beginnen. sema 2de graad ASO - zondag 16 september 2007
sema 2de graad ASO - zondag 16 september 2007
Ik ga de deling gewoon eens doen:x2-1/2x3+x2+ax+b\2x+1 2x3-2x ------ - x2+2x+ax+b x2-1 ---- - 2x+ax+b+1Dit laatste moet gelijk zijn aan 3x+5:a=1b=4Opgelost... WvR zondag 16 september 2007
x2-1/2x3+x2+ax+b\2x+1 2x3-2x ------ - x2+2x+ax+b x2-1 ---- - 2x+ax+b+1
WvR zondag 16 september 2007
©2001-2024 WisFaq