Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Schoonmaakbedrijf

Een schoonmaakbedrijf hanteert de formule : k(x)=9+40/x voor het schoonmaken van gebouwen.

Hierin is k(x) het bedrag in € dat per jaar per m2 moet worden betaald en x de oppervlakte in honderd m2.
  1. Een vloeropp. is 2000m2. Hoeveel moet per jaar betaald? worden
  2. Kasper wil zijn studentenkot van 8 bij 6 meter door het bedrijf laten schoonhouden. Hoeveel kost hem dat per jaar?
Ik heb veel geprobeerd om die 2 vragen te oplossen maar het wil maar niet lukken. Ik dacht dat je in die formule bij x gewoon 2000 moest invullen maar dat is niet het geval(uitkomst kom ik niet uit) :/.

Uitkomsten:
A = 22000€
B = 4432€

laila
3de graad ASO - zondag 16 september 2007

Antwoord

Als je bij de formule x=20 (per 100 mē) invult dan krijg je de jaarlijkse prijs per m2. Je hebt in totaal 2000 m2 dus de totaal prijs per jaar is...

Dan zal B ook wel lukken denk ik...

WvR
zondag 16 september 2007

 Re: Schoonmaakbedrijf 

©2001-2024 WisFaq