Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Transformatie

Ik heb een aantal transformatie oefeningen te doen maar kan er niks van..

y=x2
*spiegeling t.o.v x-as
*uitrekking met factor 2 volgens de richting van de x-as
*verschuiving naar onder met 3 eenheden

Ik weet dat de uitkomst :
- (x3+24/8

is.. maar niet hoe je eraan komt

seda
2de graad ASO - woensdag 12 september 2007

Antwoord

y=x2
spiegelen in de x-as geeft:
y=-x2
vermenigvuldigen met een factor 2 t.o.v. de y-as geeft:
y=-(1/2x)2
y=-1/4x2
translatie over (0,-3) geeft:
y=-1/4x2-3

q52046img1.gif

Hoe dan ook... je uitkomst kan niet kloppen.

WvR
woensdag 12 september 2007

©2001-2024 WisFaq