Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Baansnelheid

Hey,

Ik moet de baansnelheid in het punt (1,0) berekenen, en x = 2 sin t, en y = cos 3t. Je kan de snelheid vinden door Ö((x')2+(y')2)=Ö(4cos2t+9sin23t), maar hoe moet ik nu die snelheid berekenen in het punt (1,0)?

Alvast bedankt

Jeroen
3de graad ASO - zondag 9 september 2007

Antwoord

Voor het punt (1,0) geldt:

2·sin(t)=1 en cos(3t)=0

Los beide vergelijkingen op en zoek naar de gemeenschappelijke oplossing(en) en dan kan je 't' invullen.

WvR
zondag 9 september 2007

©2001-2024 WisFaq