\require{AMSmath} Differentieren van 2cos3t Als y(t) = 2cos3t - 3sin2t wat is dan de y'(t) en de y''(t)? Alvast bedankt! Jacque Student universiteit - woensdag 6 november 2002 Antwoord Voor de afgeleide heb je nodig de volgende regels: y(t) = sin(t) dan dy/dt = cos(t) y(t) = cos(t) dan dy/dt = -sin(t) y(t) = a·sin(t) dan dy/dt = a·cos(t) y(t) = sin(b·t) dan dy/dt = b·sin(b·t) In jouw geval: Als y(t) = 2·cos(3t)-3·sin(2t) Dan dy/dt = 2·3·-sin(3t) - 3·2·cos(2t) ofwel dy/dt = -6·sin(3t) - 6·cos(2t) Probeer de tweede afgeleide zelf. wh woensdag 6 november 2002 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Als y(t) = 2cos3t - 3sin2t wat is dan de y'(t) en de y''(t)? Alvast bedankt! Jacque Student universiteit - woensdag 6 november 2002
Jacque Student universiteit - woensdag 6 november 2002
Voor de afgeleide heb je nodig de volgende regels: y(t) = sin(t) dan dy/dt = cos(t) y(t) = cos(t) dan dy/dt = -sin(t) y(t) = a·sin(t) dan dy/dt = a·cos(t) y(t) = sin(b·t) dan dy/dt = b·sin(b·t) In jouw geval: Als y(t) = 2·cos(3t)-3·sin(2t) Dan dy/dt = 2·3·-sin(3t) - 3·2·cos(2t) ofwel dy/dt = -6·sin(3t) - 6·cos(2t) Probeer de tweede afgeleide zelf. wh woensdag 6 november 2002
wh woensdag 6 november 2002
©2001-2024 WisFaq