\require{AMSmath} Oefening integreren Hoe kan je de integraal oplossen van:1/(x·√(1+x))Ik heb de oplossing online kunnen vinden via een website maar zou graag weten hoe ze hieraan komen. De oplossing isln(√x+1)-1) - ln(√x+1)+1)Ik denk dus dat het integreren gaat door in de teller de afgeleide van de noemer te zetten. Maar hoe kom je hieraan? Geert Student universiteit België - dinsdag 28 augustus 2007 Antwoord Geert,Stel √(x+1)=t,dan is x=t2-1 en dx=2tdt. Invullen geeft:Integraal=2$\int{}$dt/(t2-1)Dat moet wel lukken. kn dinsdag 28 augustus 2007 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe kan je de integraal oplossen van:1/(x·√(1+x))Ik heb de oplossing online kunnen vinden via een website maar zou graag weten hoe ze hieraan komen. De oplossing isln(√x+1)-1) - ln(√x+1)+1)Ik denk dus dat het integreren gaat door in de teller de afgeleide van de noemer te zetten. Maar hoe kom je hieraan? Geert Student universiteit België - dinsdag 28 augustus 2007
Geert Student universiteit België - dinsdag 28 augustus 2007
Geert,Stel √(x+1)=t,dan is x=t2-1 en dx=2tdt. Invullen geeft:Integraal=2$\int{}$dt/(t2-1)Dat moet wel lukken. kn dinsdag 28 augustus 2007
kn dinsdag 28 augustus 2007
©2001-2024 WisFaq