Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kansen broodjeszaak

Zouden jullie mij kunnen helpen met de volgende oefening.

Het volgende tabelletje geeft aan hoeveel bestellingen broodjeszaak (...) per dag heeft met de bijbehorende kansen.
1- bereken het te verwachten aantal bestellingen voor een willekeurige dag
2- bereken de variantie van het aantal bestellingen
3- bereken de te verwachten winst wanneer elke bestelling een winst oplevert van 50 cent.
aantal bestellingen 10    15    20    25    30    35   40
kansen 0.10 0.12 0.22 0.28 0.15 0.08 0.05
ThnX

Peter
Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 25 augustus 2007

Antwoord

X:aantal bestellingen
P(X):kans op X bestellingen

1.
E(X)=som van X·P(X)
Dus: E(X) = 10·0,10 + 15·0,12 + ...

2.
Var(X)=som van (X-E(X))2·P(X)
Dus: 18,225 + 8,67 + ...

3.
W:winst
E(W)=E(X)·50 cent

WvR
zaterdag 25 augustus 2007

©2001-2024 WisFaq