Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

De kans op ten hoogste 15 oproepen

Hallo,

Eerst even zeggen dat deze site echt al heel nuttig is geweest voor me. In een centrum komen 4 soorten oproepen binnen waarbij elke soort Poissonverdeeld is met een eigen verwachtingswaarde. Op een gemiddelde dag zit het er zo uit:
kansvariable       aantal oproepen (m)
a 9
b 3
c 11
d 7
Nu moet ik de kans berekenen dat er op een willekeurige dag ten hoogste 15 oproepen worden geteld. Ik zou echt niet weten hoe ik haar aan moet beginnen dus hopelijk kunt u me bijsturen

grtz

said
Student Hoger Onderwijs België - donderdag 23 augustus 2007

Antwoord

We beschouwen de verdeling X met X=A+B+C+D. Er geldt dan:

E(X)=9+3+11+7=30

X:totaal aantal oproepen
l=30

Gevraagd: P(X15)

Oplossing:

..en meer moet het niet zijn...

WvR
donderdag 23 augustus 2007

©2001-2024 WisFaq